Acil Cevap!!! bilgisayarımda oyun oynuyordum aniden bilgisayarım dondu bekledim donması bitmedi bilgisayarımı kapatıp açtım (mavi ekran geldi)
“Otomatik onarma, otomatik onarım bilgisayarınızı onaramadı
Günlük dosyası: E:\Recovery\WindowsRE\Winre.win\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt”
Adlı hatayı aldım gelişmiş seçenekler deki bütün yöntemleri denedim aygıt kullandım, Sorun gidermeye çalıştım, bilgisayarımı kapattım, yani her yöntemi denedim ama Bilgisayarım Açılmadı Acil Ne Yapmam Lazım?
Çözüm 1: Bootrec’i kullanma (bootrec.exe)
Bootrec, Microsoft tarafından Windows kurtarma ortamında (Windows RE olarak da adlandırılır) sağlanan bir araçtır. Bilgisayarınız başarıyla önyükleme yapamazsa, Windows otomatik olarak RE’de başlar. Bu ortam, bilgisayarınızı Komut İstemi, Başlangıç Onarma, vb. Gibi potansiyel olarak düzeltebilecek çeşitli araçlara sahiptir. Ayrıca, ‘bootrec.exe’ ile bağlantılı olarak kullanılan bir yardımcı program da vardır:
Başlangıç işlemini onarmaya çalıştığınızda, zaten RE kullanıyorsunuz. Komut istemini kullanarak Bootrec’i kullanmayı deneyeceğiz ve bunun bizim için sorunu çözüp çözmediğini göreceğiz.
Her komut, işlemin başarıyla tamamlandığını teyit etmelidir. Şimdi sisteminizi yeniden başlatın ve umarım sorun çözülecektir. Not: ‘bootrec / RebuildBcd’ komutunu da kullanabilirsiniz.
Çözüm 2: CHKDSK’yi kullanma
Daha önce açıklandığı gibi, bu hata genellikle sabit sürücünüz düzgün çalışmıyorsa veya bozuk bölümler mevcutsa oluşur. Komut istemini kullanarak CHKDSK yardımcı programını kullanabilir ve herhangi bir hediye olup olmadığını görebiliriz. CHKDSK, Windows’un bir birim bütünlüğünü doğrulayan ve mantıksal sistem hatalarını düzeltmeye çalışan bir sistem aracıdır. Ayrıca, sabit sürücüde bulunan bozuk kesimleri tanımlar ve bunları işaretler, böylece bilgisayar sürücüyü kullandığında hata olmaz.
CHKDSK çalıştırırken bir sorun yaşıyorsanız, CHKDSK komutunu çalıştırmadan önce komut isteminde aşağıdaki komutları çalıştırabilirsiniz:
Bu komutları yürüttükten sonra, CHKDSK’yi çalıştırın ve sorunun el altında olup olmadığını görün. buna göre aşağı doğru ilerleyin.
Çözüm 3: Bilgisayarınızın Önünü Temizleyin
Yukarıdaki çözümlerin her ikisi de işe yaramıyorsa, bilgisayarınızı Güvenli Mod’a yükleyebilir ve önyüklemeyi temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bu önyükleme, bilgisayarınızın en az sayıda sürücü ve programla açılmasına olanak tanır. Diğer tüm hizmetler devre dışıyken sadece önemli olanları etkinleştirilir. Bilgisayarınız bu modda başlarsa, tüm önemli verilerinizi hemen yedeklemelisiniz. Önemli verilerinizi yedekledikten sonra, Windows’un yeni bir sürümünü yükleyebilir veya işlemleri yeniden açmayı ve sorunun ne olduğunu görmeyi deneyebilirsiniz.
Çözüm 4: SATA Modunu Değiştirme
SATA modları, sabit sürücünüzün bilgisayarınızla nasıl iletişim kurduğunu belirler. SATA sabit sürücünüzü üç moddan birinde (AHCI, IDE ve RAID) çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. IDE modu, mevcut en basit moddur ve sabit sürücü, IDE veya Paralel ATA olarak çalışacak şekilde ayarlanmıştır. Gelişmiş Ana Bilgisayar Denetleyici Arabirimi (AHCI) modu, Yerel Komut Kuyruğa Alma (NCQ) ya da çalışırken takas gibi SATA sürücülerinde gelişmiş özelliklerin kullanılmasını sağlar. Sabit sürücünüzün SATA modunu değiştirmeyi deneyebilir ve bunun herhangi bir fark yaratıp yaratmadığını görebiliriz.
Windows gerektiği gibi önyükleme yapmıyorsa, çözüm 1 ve 2’yi tekrar gerçekleştirebilirsiniz. CHKDSK işlemini, tüm sürücülerde veya önyükleme dosyalarınızın saklandığı sürücüde gerçekleştirdiğinizden emin olun.
Çözüm 5: Verilerinizi Yedekleme
Sabit sürücüyü test etmeden önce, aşağıda belirtilen adımları izleyerek verilerinizi almalı ve yedeklemelisiniz. Bunun için, çalışan bir USB bağlantı noktasına ve bir USB veya bir Harici Depolama aygıtına ihtiyacınız olabilir. Daha önce RE’de açtığımız komut istemini kullanacağız.
Çözüm 6: Sabit Sürücünüzü Fiziksel Olarak Kontrol Etme
Yukarıdaki tüm yöntemler başarısız olursa, başka bir bilgisayara takarak herhangi bir fiziksel hata için sabit diskinizi kontrol etmelisiniz. Sabit sürücüyü dikkatlice çıkarın, başka bir bilgisayara takın ve içinde CHKDSK çalıştırmayı deneyin. Ayrıca bu yöntemi kullanarak verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Not: Sabit sürücüyü yeni bilgisayara taktığınızda, önyükleme önceliğinin bu bilgisayarın sabit sürücüsüne ayarlandığından emin olun. Aksi takdirde, o bilgisayarda da aynı problemi yaşayacaksınız. Tüm çözümleri uyguladıktan sonra bilgisayar sabit sürücüyü hala düzeltmezse, bilgisayarınıza geri takmak ve yeni bir Windows sürümünü sıfırdan yüklemek için başka seçenek yoktur. Devam etmeden önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
Ya kardeşim hiçbiri olmuyor her yöntemi denedim olmuyor anlamıyormusun?